Gården i Ultrå

Startsidan Gården Boende Konferens Priser & villkor Att göra Om oss

Om Gården i Ultrå


Gården i Ultrå är belägen i en mycket vacker dalgång ca 15 km väster om Härnösand. Sjöar och åar i kombination med öppet odlingslandskap präglar dalgången och bakom bebyggelsen börjar skogen, som upptar den största ytan.

Det är nära till bad och fiske och båt kan lånas. Inom någon mil finns flera fiskevårdsområden med ädelfisk och flugfiske. I omgivningen kan man ta långa promenader eller cykla på cykelleder.

Att vandra i den tysta skogen på stigar upptrampade av våra förfäder och uppleva skogssjöar och fäbodvallar är verkligen avstressande.

Idag finns ingen djurproduktion utan enbart växtodling. I familjen Sjöströms ägo har det funnit hästar på gården sedan 1994, men under 2013 såldes alla hästar. Idag finns hunden Fanny på gården. Fanny är en Golden Retriver och kommer från Kennel Charmally.

Gårdens Historia


De båda boningshusen är upp- förda i början på 1900-talet av Per-Eriks morfarsfar, Per Sjöström, som var den förste att ta namnet Sjöström. Per Sjöström fick 10 barn och den äldste sonen Erik uppförde ekonomibyggnaden, som fortfarande används.

Gården hade mjölk- och köttproduktion med ca 25 djur och som hjälp i arbetet fanns 2-4 hästar, som i slutet på 1950-talet blev ersatta med traktorer. Mjölk- och köttproduktion avslutades under 1980-talet.